Show Menu

AYA BUSINESS CENTRE

На 15 ноември 2023 г. Park Lane Developments стартира строежа на АЙЯ Бизнес Център в столичния квартал "Хладилника". Проектът се реализира по модела built-to-suit, за да отговори на специфичните изисквания на MFG (Management Financial Group).

Сградата ще бъде разположена в близост до метростанция "Витоша" и мол "Парадайс Център". С обща площ от 13 350 кв.м, тя ще разполага с осем надземни и два подземни етажа. Дизайнът на сградата включва наклонен естетичен ефект, с бронзови елементи, наподобяващи SAP Center Sofia. Фасадата ще отговаря на високи стандарти за енергийна ефективност, звукоизолация и соларни фактори.

Удобства и Инфраструктура

В АЙЯ Бизнес Център ще бъдат предвидени множество удобства за служителите. Зарядни станции за електрически автомобили и интелигентни сензори ще оптимизират енергийната употреба. Системи с UV лампи ще осигуряват филтриране на въздуха за подобрено качество. Офисите ще разполагат с високи тавани от 3 метра, просторни зони с отворен план, южна тераса с гледка към планината, ресторант, фитнес и винен магазин.

Капацитет и Офис Пространства

Сградата ще побира малко над 500 служители, осигурявайки по-просторни и удобни работни места. Офис пространствата са проектирани така, че да позволяват гъвкави промени според нуждите на компанията.

Планиране и Строителство

Строежът на АЙЯ Бизнес Център ще бъде завършен в рамките на две години от стартирането. Проектът е разработен от Planning Architectural Studio. PSS Construction е главен изпълнител на пректа.

История и Контекст

АЙЯ Бизнес Център е следващият мащабен проект на Park Lane Developments и PSS Construction, след реализация на SAP Center Sofia, обявен за Сграда на годината 2021.

Други обекти