Show Menu

SEG WORK & LOGISTIC HUB КРИВИНА


РЗП 5 825 кв. м | Сграда на годината 2019

ЛОГИСТИЧЕН КОМПЛЕКС С ЕДНА ПЪРВОКЛАСНА ВИЗИЯ

Логистичният комплекс е разположен в районът на Кривина - в източната част на София, близо до летище София, и е сред най-предпочитаните за логистични сгради и леки производства.Сградата се състои от три основни части – складова, административна и работилници. В околното пространство са изградени необходимите за функционирането на обекта елементи на вертикалната планировка и площадкова инфраструктура – улица за автомобилен обход за леки и тежкотоварни автомобили, паркинги, озеленени площи.

Административната част е с разгъната застроена площ 1285 кв.м, отделена като обем и материал от склада. Развита е в три нива, като на първото са разположени главното входно фоайе и санитарно-битовите помещения. На второто ниво има кантина с достъп до панорамна тераса, а на третото ниво - офис площи за административния и ръководния персонал, презентационни и конферентни зали, стаи за почивка. На покрива ще бъде изградена голяма тераса за почивка на персонала и вътрешнофирмени събития. При проектирането и изграждането на фасадите на сградата са избрани модерни енергийно ефективни материали, отговарящи и на корпоративната идентичност на фирмата. Конструкцията е стоманобетонова с предварително напрягане за преодоляване на по-голямо подпорно разстояние и по-голяма гъвкавост във вътрешните пространства.

Складовата част е с разгъната застроена площ 3325 кв.м. Представлява еднопространствен обем, свързан с товаро-разтоварната зона. За фасадата са предвидени термопанели с послоен монтаж, осигуряващи изчистена безшевна визия и висока енергийна ефективност. Конструкцията е от сглобяеми стоманобетонови колони и стоманен покрив.

Работилниците са с разгъната застроена площ 750 кв.м и са разположени в обема на склада, като всяка има директна връзка със складовата част. Разположени са на първото ниво. В тях ще се изработват декори и елементи, свързани със събитията - основна дейност на фирмата. Захранването на всички инструменти ще се осъществява с ефективна пневматична система със сгъстен въздух. Специално е помислено за отоплението и достъпа до чист въздух на работещите специалисти в цеховете - за създаване на максимален комфорт на работното място. Предвижда се на по-късен етап на покрива да бъдат разположени фотоволтаични панели за енергийното обезпечаване на сградата, както и зарядни батерии Tesla Powerwall за постигане на нулева зависимост от външната среда.

Логистичният комплекс с офиси клас А ще представя една първокласна визия, надграждаща стандартната представа за склад, превръщайки се в една мини фабрика за подготовка на събития. В него ще бъде изработено всичко необходимо - изложбени щандове, сцени за международни конференции, декори за бляскави церемонии. Ще се извършват проектиране, изработване и съхранение на мебели, инсталации и декор елементи, подготовка на техническо оборудване, флорална и сватбена декорация и т.н. Предвидена е и зона за продажба и демонстрации на най-модерното оборудване в света, както и селекция от нов инвентар за интериорно обзавеждане на събития, офиси и конферентни зали. Друг важен фактор, който не е подценен в сградата е и възможността за бърза логистика – предвидени са 4 рампи за товарни автомобили,а в задната част има и отделни рампи за бусове, които да осигурят необходимия комфорт за своевременно разтоварване и натоварване.

Сградата също така ще бъде шоурум на най-добрите продукти в сектора, затова при изпълнението са заложени ефективни, иновативни и устойчиви материали и технологии. Предвидена е и сложна система за сградна автоматизация и мениджмънт (BMS). За осветлението в складовата и офисната част ще бъде използвано оборудване от възможно най-висок клас - технология, която ще следва движението на хората. Предвидена е възможност за монтиране на фотосоларни клетки на целия покрив и на зарядни станции за флота от електромобили".

Сградата ще бъде с 24-часов режим на действие , осигурени са възможности за рекреация, спорт, социални контакти, помещения за хранене, където персоналът ще има достъп до здравословна безплатна храна, помещения за почивка, творчество, лични проекти и дори сън. Всички помещения, включително общото пространство, ще са отопляеми и климатизирани. Предвид многото функции и оптималното използване на пространството се налага усвояване на част от покрива, който ще бъде превърнат в азиатска градина.

Интериорният дизайн е решен с бели повърхности и елементи, боядисани с основния фирмен цвят – мед, стъклени витрини в голям формат, шлайфан бетон, естествени инсталации от зеленина и природосъобразни материали. Инвеститорът ще отдели особено внимание на входната зона, в която ще интегрира най-модерните технологии в света за входни обществени пространства – концепция, разработена от фирма в групата. За пръв път в София ще има инсталация, която ще провокира интеракция с посетителите, и дори "умен" мокет, който ще поздравява гостите по име.

  

ПОДПИСВАНЕ НА ДОГОВОРА

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА СТРОИТЕЛНАТА ПЛОЩАДКА

PSSC

С тържествен водосвет бе направена първа копка на многофункционалният проект SEG Work & Logistic Hub в Кривина. Проектът е разработен от "Иво Петров – Архитекти" за SEG (Special Events Group) водеща група от компании, предоставяща специализирани услуги за събитийната (event) индустрия в България и Европа. Пайп Систем е строителен мениджър на проекта.

Белоградчишкия Епископ Поликарп, Викарий на Софийския митрополит благослови началото на проекта и пожела здраве и благоденствие на всички участници в него.

НАПРЕДВАМЕ 24.01.2019г.

  

НАПРЕДВАМЕ 22.02.2019г.

SEG Work & Logistic Hub в Кривина - усилен труд кипи на обекта 11.04.2019г.

SEG Work & Logistic Hub в Кривина - напредваме 10.05.2019

ДЪРЖАВНА ПРИЕМАТЕЛНА КОМИСИЯ

След месеци усилена работа, днес SEG Work & Logistic Hub в Кривина отвори своите врати за да посрещне държавната приемателна комисия. Горди сме че освен разрешение за ползване на обекта, получихме и висока оценка за изпълнението. Държавната приемателна комисия изрази задоволството си от видяното и нямаше отправени забележки. Всички останаха впечатлени от иновативния проект. Инж. Николай Чомаковски благодари на Невена и Калоян Тодорови за подкрепата и доверието и оцени високо съвместната работа по проекта.

ЗАЩО СГРАДАТА НА ЛОГИСТИЧЕН ХЪБ SEG - КРИВИНА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТЛИЧЕНА С ПРЕСТИЖНАТА НАГРАДА "СГРАДА НА ГОДИНАТА 2019"

ЕСТЕТИКА, КОМФОРТ И ФУНКЦИИ ИЗВЪН ПРЕДСТАВАТА ЗА ЛОГИСТИЧЕН ПРОЕКТ

ЛОГИСТИЧЕН ХЪБ SEG - КРИВИНА ОТЛИЧЕНА С ПРЕСТИЖНАТА НАГРАДА "СГРАДА НА ГОДИНАТА 2019"

Други обекти