Show Menu

СГРАДА АЛМИРА


РЗП 8 170,09 кв. м

Ансамбъл от камък, клинкер и стъкло

Представяме Ви една изчистена концепция от камък, клинкер и стъкло, съчетани в комплекса от офис и жилищна сграда в кв. Изток. Интересно е съчетанието между усещането за лукс и престиж, което носи бизнес сградата и излъчването за уют и семейна среда – които са интерпретирани в жилищната сграда. Основен акцент на конрапунктовете е поставен и чрез разположението на сградите – една срещу друга в двата края на парцела.

Двете сгради са разположени в имот от 1 065 кв. м на бул. Драган Цанков 21 и ул. Николай Хайтов 4 в кв.Изток. Решени с три общи подземни нива и разполагат с 635 кв. м застроена площ и 5012 кв.м надземна РЗП. Сграда А е разположена откъм бул. Драган Цанков, като е проектирани с партер, два етажа и две подпокривни нива. В нея са оформени офиси. Сграда Б е ситуирана с лице към ул. Николай Хайтов, като разполага с партер, осем етажа и мансардно ниво. На партерното ниво и мецанина на сграда Б са планирани търговски площи. Останалите нива имат жилищно предназначение. В трите подземни нива са има 32 единични паркоместа, 6 двойни паркоместа, 16 единични гаража и 3 двойни гаража. Общия брой на местата за паркиране са 75.

ДОСТИГНАХМЕ НАЙ-ВИСОКАТА ТОЧКА В СТРОЕЖА

Малката перла в короната на PSS  

Eдин от бутиковите проекти на Пайп Систем - жилищна сграда Изток, успешно премина държавната приемателна комисия и вече има Акт 16. Красивата сграда, част от аристократичния кв. Изток, вече гордо извисява елегантната си фасада, китния си зелен вътрешен двор и с чудесното съчетание на цветове, се вписва идеално в атмосферата на града. Един проект, изпълнен с много любов и внимание към детайла, за хора -ценители.   

PSSC
PSSC

НОМИАЦИЯ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС СГРАДА НА ГОДИНАТА

Създаването на смесени сгради – офиси и жилища в един от елитните квартали на столицата е истинско предизвикателство. Новите сгради трябва едновременно да носят усещането за лукс и престиж, както и да отговарят на завишените изисквания при съвременните сгради, а от друга страна жилищната им част да излъчва уют и усещане за семейна среда.    

Добрата локация, в лицето на един от последните останалите незастроени имоти в квартал „Изток“, превърна сграда Алмира в търсен проект. Жилищата са големи, с по две и три и спални, самостоятелни бани към тях и лоджии, големи френски прозорци и много светлина. Кварталът е предпочитан заради отличното си местоположение, добрата връзка с обществения транспорт и централните булеварди “Цариградско шосе”, “Г. М. Димитров” и бул. “Драган Цанков”. В съседство е най-очарователният и добре поддържан парк в столицата, “Борисова градина” както и спирката на метростанция „Жолио Кюри“.    

Сградите са две с общ вътрешен добре озеленен двор с автоматично състема за напояване, общ сутерен на три нива с паркоместа и гаражи. Надземната разгъната застроена площ е 5 010 м2, а бруто площта със сутеренните нива е общо 8 270 м2.    

Комплексът се състои от две сгради. Те са разположени противоположно една на друга в двата края на парцела, образувайки вътрешен двор. По-ниската част представлява офис сграда, а по-високата е изцяло жилищна. Двете тела са със сходна визия и елементи. Целта на проекта е жилищната сграда, която е висока и се явява акцент, да изглежда луксозно, да бъде стилна и с добри пропорции. Перголата при покрива, дава завършек на фасадата, като не позволява на вертикалните линии да изтичат в пространството. Каменната външна облицовка придава допълнителен лукс на проекта. Тя започва при партера и прави плавен преход към покрива. Основната жилищна част е облицована с клинкер. Комбинацията между сив клинкер и бял камък изглежда ефектно.   

Офис сградата е проектирана с малки модули, което позволява гъвкавост при обединението им. Строителство, енергийна ефективност и технологични показатели Фасадите са комбинация от камък, клинкер и стъкло. Дограмите са алуминиеви, висок клас на механизми и секюрити обков, троен стъклопакет с нискоемисийно, всесезонно стъкло и газ аргон. Предвидени са много системи - плъзгания с повдигане. Желанието на възложителя беше всички лоджии да са „остъклени“, което да позвалява затваряне чрез плъзгания. Монтирани са кутии за външни ламелни щори на прозорците, които са интегрирани и скрити в облоцовките на фасадите. Това е допълнителния комфорт и уют, който е придаден като стойност към жилищата.    

По-ниската сграда с ориентация към локалното бул. “Драган Цанков” и линията на метрото е изпълнена със специален стъклопакет, който е с най-висока степен на шумоизолация, съставен от високоенергийно, бяло и нискоемисийно стъкло със саунд контрол и газ аргон. Това решение на 100% неутрализира шума от булеварда.    

Асансьорите са луксозни, констролирани с чип за достъп и спирки на всички нива. Осигурено е видеонаблюдение, видеодомофонни системи и управление на входните врати чрез смарт приложение през телефона. В сутерените нива е осигурена възможност за паркиране на два автомобила на всеки един апартамент.    

Защо сградата трябва да бъде отличена в националния конкурс "Сграда на годината 2022г":

  • Сградата е елегатна и красива, с модерна и атрактивна визия. При фасадите умело са комбинирани няколко материала, които създават усещането за лукс и престиж;   
  • Комфортни, функционални и слънчеви жилища с много светлина. Разпределенията са функционални и добре обмислени, с детайлни решения при лоджии и прозорци, позволяващи последстващ монтаж на щори;   
  • Отлично местоположение в елитен квартал.

Други обекти