Show Menu

БЮРО ПАТЕНТИ ДЕНКОГЛУ 6

Административна сграда с помещение за трафопост и ограда на ул. "Денкоглу"№6

PSSC

 В тон с миналото, но с поглед в бъдещето!

Офис на покрива. Зеленина. Въздух насред центъра на столицата. Всичко това предлага офис сградата на ул. Денкоглу № 6, проектирана в изчистен стил и в унисон с визията на историческото наследство в централната градска част. Възложител: Бюро Патенти и Търговски Марки Божинов & Божинов, Главен изпълнител: PSS Construction   

Да се проектира и построи сграда в централната градска част на столицата не е лека задача. Да успееш да запазиш духа времето, да вплетеш ново здание в контекста на историческия център на града, да съчетаеш миналото с новите технологии, стилистика и модерна визия – всичко това е постигнато в проект „Бюро Патенти".    

Офис сградата е разположена на ул. Иван Денкоглу и достъпът до нея е решен чрез разчупена „пиаца“, която прави елегантно свързване с улицата и градската среда, като се явява част от публичното пространство. „Пиацата“ функционално разпределя потоците на движение и комункации в сградата. По този начин е възможно да се оформят и разпределят подходите към магазина, асансьорите, стълбището, лобито и озеления двор. Две подземни нива осигуряват необходимите паркоместа за ползвателите, а подходът към тях е в пълен синхрон с настилката, което осигурява синергия на улицата със сградата.

Дизайнът на сградата представлява впечатляващо съчетание на комбинира видими бетони, тухлена зидария, клинкер, метални елементи. Фасадата е изчистена, елегантна и без излишнна помпозност, което превръща сградата в своеобразна „малка черна рокля“ на централната градска зона.

Офис площите са просторни, светли, решени в ненатрапчиви цветове и с функционално разпределение.

Уникалният акцент на проекта е зеленият покрив, който осигурява глътка свежест в плътно урбанизираната зона на града. Този детайл дава възможност на обитателите да се възползват от кратка разходка сред зеленина, без да напускат сградата.

Офис сграда със собствен почерк и модерен облик, който се вписва по естествен начин в заобикалящата срека, с изчистен дизайн и „зелен“ акцент – тя съвсем скоро ще посрещне бъдещите обитатели със стил и усещане за уют.

Други обекти