Show Menu

REINA SOFIA ESTATE

Kрасивото, уютно и енергоефективно бижу в сърцето на София, което искаш да наречеш свой дом.     

Reina Sofia Estate

След успешната реализация на отличената с номинация "Сграда на годината 2021г." хитовата сграда "Reina Sofia", инвеститорите ни се довериха за изпълнението на втора сграда - "Reina Sofia Estate", построена в непосредствена близост.

Идеята за изграждане на комплекс Reina Sofia е за да удовлетвори нуждите на съвременния човек в големия и динамичен град.    

Представяме Ви един оазис, в който можете да намерите уют, хармония, красота, спокойствие, сигурност, пространство и не на последно място - усещането, че живеете в изискана и луксозна периферия на града, докато в действителност Вие сте в сърцето му, на едно от най-комуникативните и функционални места в столицата.

В Reina Sofia комфортът излиза и извън рамките на дома. Комплексът разполага с кафене, детски кът и тревни площи и алеи, за да Ви осигури бягство от шума и праха и жадуваното спокойствие.

Комплексът е в непосредствена близост и граничи с 2 парка и зоологическа градина.

На пешеходно разстояние се намират още квартал Витоша; МОЛ Paradise; Южен парк; множество училища, детски градини, спортни комплекси – тенис клуб „Малееви“, спортен център „Пулев“, Orange Фитнес; Болници "Токуда", "Вита" и "Лозенец".

В непосредствена близост се намира метростанция „Витоша“ и множество автобусни спирки.   

PSSC
PSSC

Иновативният проект разполага с 63 уникални апартамента в четири типа: двустаен, тристаен, четиристаен и многостаен. Комплексът е проектиран с оптимални енергийни характеристики, които позволяват употребата на по-малко енергия и оптимизирането ѝ по максимално добър начин.

Общата консумация на енергия за всички нужди на сградите в комплекса е два пъти по-ниска от тази на сградите ново строителство в София. Това значително намалява разходите на електроенергия на жилищата и същевременно прави сградите по-щадящи за околната среда поради по-малкото количество изхвърлени вредни емисии.

Reina Sofia ще разполага с фотоволтаични електроцентрали на покрива на всеки блок от сградите, които ще произвеждат повече от 168 000 кВтч чиста енергия на година на място, което покрива напълно потреблението на всички енергоконсуматори в общите части на комплекса. Високата енергоефективност ще бъде постигната и посредством вискокачествената изолация и дограма, с които ще бъдат оборудвани всички жилища в нея.

Грижата за енергийната ефективност и екологичност не се изчерпва само с изграждането на сградата, а и на площите около нея. За целта е планирано поставяне на соларно параметрично улично и парково осветление, което няма да черпи енергия от мрежата и ще осигурява уют, сигурност и естетика, без да се налага жителите Reina Sofia да плащат електроенергия за това.   

ЦЕРЕМОНИЯ "ПЪРВА КОПКА"

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА СТРОИТЕЛНАТА ПОЛЩАДКА

01.09.2021г.

На 01 Септември с тържествен водосвет, изпълнен от Отец Серафим от Кремиковския манастир, беше ознаменувано полагането на началото на втората част от комплекс Reina Sofia Estate.    

След успешната реализация на Reina Sofia, втората част  на проекта предлага една комплексност и завършеност. Пълна хармония в която можете да се насладите на чаша ароматно кафе в кокетното кафене на ниво партер, в което можете на спокойствие да се видите с приятел, да поработите или просто да релаксирате извън дома си. Предвидените алеи и зелени площи за релакс, също ще оформят прекрасни местенца за отдих след натоварения работен ден. Планирано е и изграждане на детска площадка за най-малките обитатели на комплекса.   

Да проследим напредъка в края на месец Януари!

PSSC
PSSC
PSSC

Зимата не ни плаши! Работата на строителния обект през месец Февруари продължава.

PSSC
PSSC

На 20ти Април, въпреки лошото време отливаме плочата на четвърти етаж на Reina Sofia Estate!   

Напредваме!

PSSC
PSSC
PSSC

През месец Май изливаме плочите на пети и шести надпартерен етаж!

PSSC
PSSC

Добро утро, от екипа на Reina Estate!   

Който си е свършил работата от вечерта, има двоен хъс да продължи с нови сили на сутринта.

PSSC

Важно е да имаш покрив над главата си!  

Reina Estate вече си има покрив, с което ознаменуваме завършването на грубия строеж на проекта.

PSSC
PSSC
PSSC

АКТ 14 / Reina Sofia Estate / 24.06.2022г.

Българското знаме се развя на върха на сграда "Reina Sofia Estate". Трибагреникът ознаменува завършването на грубата част от строежа. Знамето бе тържествено поставено на най-високата точка!   

Красив завършек на деня - залезът над Reina Estate

PSSC

Отворихме врати за да посрещнем студентите от специалност "Архитектура" II и III курс на УАСГ

През изминалата седмица на REINA SOFIA бяхме домакини на студентите от специалност "Архитектура" II и III курс на УАСГ, които посетиха строителната площадка, като част от тяхната лятна практика. Водени от своите преподаватели, те се запознаха с методологията, приложима на проекта, детайли на изпълнение, специфики при жилищното строителство с акцент върху фасадните строителни решения. Със съдействието на екипа на Хенкел България, те имаха възможност да научат повече за видовете топлоизолационни материали, вложени в проекта, ползи, ефекти и възможности за използването им в хода на проектиране и планиране на една сграда. Бъдещите архитекти с интерес се докоснаха до реалното изпълнение и се запознаха с предизвикателствата, които то предлага спрямо проекта. Екипът на PSS Construction с удоволствие отговори на всички въпроси на любознателните студенти и на техните преподаватели. Благодарим за възможността да сме част от тази толкова полезна инициатива и до нови срещи!

PSSC

REINA SOFIA - 1 година разлика 

септември 2021 г. - Първа копка на проекта vs. септември 2022 г. - успешна водна проба на покрив, усилена дейност по довършителните работи на сградата

PSSC
PSSC

След залеза: Проект Reina Estste на REINA SOFIA вече огрява нощта

PSSC

Едно вълнуващо пътешествие достигна своя край!  Проект REINA SOFIA получи Акт 16!

PSSC

Други обекти