Show Menu

СКЛАДОВА БАЗА НА СИНТЕЗИЯ


РЗП 5 284 кв. м

С тържествен водосвет, днес бе направена първа копка на модерната многофункционална сграда на фирма Синтезия ООД в Кривина.

Синтезия ООД е основана през 1997г. и от тогава работи като дистрибутор на суровини и консумативи за полимерната и печатарската промишленост. Фирмата е специализирана в търговията с мастила, полимери и разредители. Компанията доставя материали и ефективни решения за бизнеса. Партнира си с водещи международни производители на суровини за печатната, полимерната и химическата индустрии. Синтезия осигурява компетентни технически консултации за нови проекти и ефективни решения за текущи производства.

Синтезия ООД разполага с офиси и складови бази с обща площ над 12 000 кв. м. в София и Велико Търново, квалифициран екип, собствен транспорт и логистика. Основната цел на фирмата е да предостави компетентно техническо обслужване и доставки в рамките на максимум 24 часа след всяко клиентско запитване.

Модерната нова многофункционална сграда е предвидена със складови, офисни и обслужващи помещения.Сградата се предвижда да бъде функционално разделена на: 2 високи склада със стелажно складиране и полуниво при входната им част. Двете складови нива ще бъдат физически разделени с междуетажна конструкция и офисна част, поместена като отделна част в общия обем на сградата. Предвидени са отделни входове и евакуационни изходи за всяка зона. РЗП на проекта е 5 283,75 m2

ДА ОТРАЗИМ НАПРЕДЪКА

СКЛАДОВА БАЗА НА СИНТЕЗИЯ - АКТ 16

След месеци усилена работа, днес многофункционалната сграда на фирма Синтезия ООД в Кривина отвори своите врати за да посрещне държавната приемателна комисия. До няколко дни очакваме и разрешението за въвеждане в експлоатация. Горди сме че освен разрешение за ползване на обекта, получихме и висока оценка за изпълнението от държавната приемателна комисия. Членовете на комисията, които са представители на различни институции инспектираха строителните дейности, пожарната безопасност и констатираха пълно съответствие между фактически изпълненото строителство, нормативните изисквания и одобрените проекти. Държавната приемателна комисия изрази задоволството си от видяното и нямаше отправени забележки.   

ЗАЩО ЛОГИСТИЧНА СГРАДА SYNTHESIA LOGISTICS ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИ НАГРАДА В ПРЕСТИЖНИЯ КОНКУРС "СГРАДА НА ГОДИНАТА" В КАТЕГОРИЯ "ПРОИЗВОДСТВЕНИ, ЛОГИСТИЧНИ И ТЪРГОВСКИ СГРАДИ"

  Синтез от “Елегантност и практичност” е философията, от идейната фаза при проектирането до финалния щрих в реализацията на Synthesia Logistics.

  Визията е с изчистен дизайн, съвременни форми, висок клас материали и иновативни идеи с внимание към детайла.

  Сградата се появява в отговор на нуждата от увеличилата се търговска дейност на Синтезия ООД за допълнителни складови и офис пространства. Разгънатата застроена площ от 5284 кв. м. побира складови площи за високо и ниско складиране за отдаване под наем, както и собствено ползване, общи помещения и офисни площи клас А.

  Synthesia Logistics е разположена в една от най-актуалните зони за логистика на гр. София - индустриалната част на с. Кривина - отдалечено място от градския шум, но в непосредствена близост до Софийски околовръстен път и други ключови транспортни връзки. Сградата комуникира с директен достъп към външните зони - част от природата в парковата среда на разрастващата се индустриална зона.

  Архитектура, дизайн, функционалност

  Съвременният облик е постигнат чрез широко разпространени индустриални решения за фасадни системи, като индивидуалността на сградата изпъква поради изследването и разработването на всеки параметър от възможностите на тези системи. Целенасочено е търсено противопоставяне на гладките светли сандвич панели с надребнен растер спрямо текстурираните широкоплощни антрацитни панели. Играта с детайла на стъклени козирки и фасадни фиброциментови панели прави фасадите интересни и запомнящи се.

  Интериорът е изработен със семпли тонове, видим бетон, гладки и текстурирани покрития на стени и таван, подове и мебели в комбинация от класически и съвременни материали, между които – дърво, hpl и фиброциментени плоскости, алуминий, стъкло, ламарина и др.

  При проектирането на сградата са изследвани прецизно технологията и параметрите на складиране, маневриране и достъп. Основните технически и функционални параметри на товаро-разтоварните съоръжения и складиране са:

  • Комбинирани рампи за камиони и бусове в док-станция,
  • Свободно разтоварване на кота терен с директна връзка на кота 0.00;
  • Претоварни съоръжения – мостове;
  • Подемни съоръжения – 2 товарни асансьора с размери на кабина
  • 150/250 cm и товароподемност 2000 kg;
  • Козирка за осигуряване на сухо разтоварване на кота 0.00;
  • Високо стелажно складиране – използваема работна височина до 10m

     

  Офисна част

  При проектиране на офисната част са изследвани съвременните характеристики на офисни помещения за постигане на комфорт и безопасна среда. Основните предимства за отдаване под наем са:

  • Разположение в непосредствена близост до самите складове;
  • Пътнически асансьор;
  • Слънцезащита – автоматизирани външни ламелни щори с автоматичен контрол от метеостанция;
  • Възможност за ползване на офисите от наемателите на складовете или самостоятелно;
  • Двойна резервираност на непрекъснатост на захранването – чрез UPS батерии и дизел-генератор;
  • Самостоятелни независими инсталации ОВК и ЕЛ за всеки офис;
  • Самостоятелни за всеки офис - стаи за почивка с кухненски бокс; ел. табло и сървърно помещение със самостоятелно отчитане на изразходвани ел. енергия и вода;
  • Осигурени евакуационни изходи през стълбищни клетки;

     

  Строителство, енергийна ефективност и технологични показатели

  Конструкцията на сградата е смесена – монолитна стоманобетонова и стоманена. За да бъде максимално отворена и функционална складовата част са използвани стоманени рамки с цел преодоляване на големите подпорни разстояния. Офисната част е с класическа монолитна конструкция, което позволява икономично изграждане и обособяване на офисните площи.

  При реализацията на проекта е постигната осигуреност от страна на сградните инсталации за енергийна ефективност и физическа защита:

  • Видеонаблюдение и контрол на достъпа за отделните зони и помещения;
  • Пожароизвестяване и автоматична пожарогасителна система - спринклер тип ESFR за бързо и ефективно потушаване на евентуален пожар,
  • Автоматична система за отвеждане на дима и топлината при пожар;
  • Естествена вентилация посредством ръчно и дистанционно отварящи се покривни люкове с автоматизация от метеостанция,
  • Климатизация чрез високо ефективна ниско енергийна VRF система на директно изпарение с възможност за контрол на режим и температура за всяка зона и всяко помещение;
  • Икономично съвременно LED осветление за намаляване на разхода на ел. енергия, включително фасадно и площадково осветление
  • Осигуреност на захранване за електрически станции за автомобили във връзка с навлизащите все повече електрически превозни средства.      

НАГРАДА ЗА КОРПОРАТИВЕН ЛОГИСТИЧЕН ПРОЕКТ: ЛОГИСТИЧНА СГРАДА СИНТЕЗИЯ

Други обекти